Rijksweekschool Amersfoort 1961 - 1966

ReünieKlasgenoten Rijkskweekschool 1961 - 1966

Elizabeth (Willy) Hartgers

In welke jaren zat je op de kweekschool?


1963 - 1965.
Herinneringen aan leraren / leraressen.


Ik heb veel geleerd in de muzieklessen van Mevrouw Nieweg. De Kerstuitvoeringen in de Markthal geweldig, om kippevel van te krijgen, vond ik. En de handenarbeidlessen ook fijn. Ik heb nog een gekleide haan in mijn keuken staan. Jammer voor de leraar, dat het gegeven werd op de eerste 2 lesuren. Ik miste het 1ste vaak. (trein had vertraging.....)
Nederlands van Otto was fascinerend, ik herinner mij er niets van..... maar oh wat was hij leuk om te zien en zo jong. Schrijfles was ook een hit en daar heb ik altijd veel aan gehad. Psychologie van het kind heel interessant, leraar wat saai..... de directeur geloof ik.

Leuke herinneringen en anekdotes.


Ik had het er al over in het gastenboek, dat duet van de Parelvissers..... Soms barstten Eddy en wieohwie zomaar in een lied uit, voordat de lessen begonnen.
Wat ben je na de kweekschool gaan doen?


Eerst op kantoor gezeten, en vervolgens getrouwd. Wij kregen een dochter Patricia. Wij vertrokken al vrij snel naar Afrika, waar ik in Kenya en Tanzania heb gewoond. In Tanzania werd onze 2de dochter Vanessa geboren. Daar hebben wij gewoond, totdat de school voor de kinderen op hield te bestaan.
Verder in Nederland dus. In de Flevopolder, daarna de Hoekse Waard en weer Flevopolder. In 1981 begon ik aan een zomerbaan op het zwembad in Biddinghuizen. Nu woon ik alweer 20 jaar in Dronten en ben sinds dit jaar in de VUT. Dat zomerbaantje groeide uit tot een behoorlijk uitgebreide baan op het zwembad in Dronten.
Ik ben niet meer getrouwd, maar ben intussen wel oma geworden van Peter en Anke.

Hoe gaat het nu met je?


Erg goed! Ik heb een fijn leven (gehad) en een groep kostbare mensen om mij heen. Ik geniet van iedere nieuwe dag. Sinds 1 januari zit ik in de VUT en kan nu eindelijk allerlei dingen doen, waar ik voorheen niet aan toe kwam. Heb net mijn hele huis wit geverfd, en brak mijn arm, toen ik bijna klaar was.


Het is nog te vroeg wat mij betreft voor vrijwilligerswerk of iets dergelijks. Eind van het jaar 5 weken naar Amerika. Ik heb mij nog niet verveeld. Heerlijk.

Ruimte voor opmerking of commentaar.


Op de kweekschool heette ik nog Willy, maar veel mensen gebruikten toen al mijn 3de voornaam. Zelf heb ik die naam ook altijd mijn mooiste naam gevonden. Toen ik trouwde hebben we dat officeel veranderd en werd het Elizabeth. Dat is het nog steeds.
Contact.


E-mailadres: e.hartgers[at]freeler.nl

Let op: bovenstaand e-mailadres is beveiligd tegen spam!
Nadat het mailtje is opengeklikt, moet je handmatig de [at] veranderen in een apestaartje!


Foto's.
Ontgroening 1963
Dierendag
De koe (vierde van links) is Willy (Elizabeth).

Muziek lente-avond 1965
Uitvoering in een kerk o.l.v. Renske Nieweg.

Elizabeth in Amerika bij haar vriendin Mae.

Elizabeth in de VUT (2005)
Nagenieten in huiselijke kring van het afscheidsfeest.
Vanessa, Patricia en Elizabeth met de kleinkinderen Peter en Anke.

Elizabeth met dochters Vanessa en Patricia.


Klik hieronder op ’Terug naar de homepage’
om weer naar de alfabetische lijst met klasgenoten te gaan.<<  Vorige klasgenoot                                         Volgende klasgenoot  >>


Naar boven                     Terug naar de homepage